Comença el temps de les calçotades, la bona taula i el bon vi! Reunions amb familiars, amics i companys de treball.

Per nosaltres, la calçotada no és només un àpat, és una tradició bonica de viure i d’explicar. Per això, a etiquetes.cat, us l’hem volgut explicar. Sabem que la sabeu, però les bones històries són aquelles que expliques una vegada i una altra i només fan que fer-te venir ganes de repetir l’experiència…

Ei, que ja és l'hora dels calçots! Click To Tweet

Un grup d’amics es reuneixen a una masia. Van vestits amb roba vella o xandall. Tallen calçots i els col·loquen tots ben apretats damunt d’una graella i la posen sobre el foc viu. En acabat, quan els calçots estan negres, els emboliquen amb paper de diari i ja estan llestos per ser menjats.

S’asseuen al voltant d’una taula, s’embruten les mans de cendra i juguen a pintar-se la cara els uns als altres. Uns ho fan drets, altres prefereixen fer-ho asseguts. A la taula, un bon porró de vi negre d’un color bordeus i uns bols amb una salsa espessa de color taronja. En aquesta salsa hi suquen el calçot, ara despullat i, seguidament, alcen el braç, miren cap amunt i se’l mengen tot de cop.

A fora, el foc ha deixat pas a la brasa. Ja poden preparar la carn. La posen sobre la graella. Mentre estant, a dins, treuen tot el munt de tires negres que han deixat els calçots per donar pas a una bona carn a la brasa acompanyada d’un cruixent pa torrat amb tomàquet i oli.

Per acabar, tips i ben farts, fan passar el menjar amb una taronja ben dolça. Fan olor de fum i estan bruts, segueixen parlant durant hores i el que havia començat en un dinar acaba amb un sopar de les restes de carn que han quedat. Han passat un dia compartint experiències i ja estan impacients per repetir-ho.

Calçotada Valls

Sabem que us agrada el producte de la terra i que esteu desitjant reunir-vos amb els vostres per gaudir d’uns bons calçots, una salsa feta a casa, una carn ben tendra i, sobretot, un bon vi!

Us esperem el pròxim 25 de gener a la festa de la calçotada de Valls.