La cultura jueva està basada en tradicions molt concretes com poden ser la roba negra dels rabins com símbol d’humilitat i modèstia, donar la millor atenció possible als hostes, menjar només els aliments que el cashrut, la part de la religió jueva que regula l’alimentació, defineix com a aliments purs i moltes altres tradicions.

Una d’elles, i la que més ens interessa destacar a etiquetes.cat, és l’elaboració del vi Kosher.

El vi Kosher es fa servir per a la santificació del Shabat i altres festivitats jueves. Exigeix un tractament i elaboració molt restrictiu. Ha de ser fet exclusivament per persones jueves en totes les parts del procès i té un protocol basat en la llei mosaica, que exigeix el compliment d’uns estrictes requisits.

I com una imatge, en aquest cas un vídeo, val més que 1000 paraules, us animem a què, quan tingueu una estona, us mireu aquest vídeo que explica el procés d’elaboració del vi Kosher del Celler de Capçanes.

Vino kosher

Interessant, oi? Si us heu quedat amb ganes de saber més coses, podeu llegir l’article del Celler de Capçanes.