Les persones ens passem la vida intentant trobar la nostra mitja taronja. No heu pensat mai que els vins fan el mateix? Nosaltres sí. És més, sabem quin nom donar-li quan un vi s’enamora de la parella perfecte, que el complementa i el millora en tots els sentits, maridatge.

Els que sou amants del bon vi segurament heu assistit a uns quants tasts de vins. Els amants del bon menjar sempre busqueu restaurants que us traslladin a noves experiències culinàries. Llavors, que pot fer un grup de gent que li agrada el bon vi i el bon menjar? Assistir a l’acte d’amor del vi i el menjar, el maridatge.

La mitja taronja d'un bon vi Click To Tweet

De maridatges se’n fan molts, però és molt difícil trobar la sintonia perfecte entre el menjar i el vi. El Celler Capçanes i l’Hotel-Restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès  ho han aconseguit.

Set són el nombre de vins i plats que va oferir el maridatge i us podem assegurar de bona mà, que no ens van defraudar gens ni mica.

El maridatge va començar amb un petit aperitiu per obrir boca que constava d’una sardineta cruixent sobre un timbal d’escalivada acompanyat del Mas Donís Rosat 2013.

Arròs de l’àvia amb ànec i bolets. Un arròs exquisit que caçava a la perfecció amb el Mas Collet Blanc 2013.

Desafiant el costum de veure vi blanc amb el peix, l’hamburguesa de salmó amb xips, tomàquet confitat i crema de formatge, anava acompanyada del 7/X Pinot Noir 2012.

En aquest punt del maridatge va arribar l’estrella de la casa, de la que ja us hem parlat anteriorment, el vi Kosher de Capçanes Flor de Primavera 2012. No podia tenir millor acompanyant que el cirvet de porc senglar al vi negre.

I finalment, amb les panxes amb uns quants centímetres de més i les galtes vermelles, vam poder gaudir d’un postre pels més xocolaters; sacher amb figa, codony i crumbel. El vi? Una gran sorpresa. Un vi de postre molt intrèpit i molt sorprenent, el Pansal del Calàs 2010.

Com podeu veure, no perdem el temps! Només ens resta donar moltes felicitacions al l’Anna Casabona i al Celler Capçanes i al Restaurant El Bosc, en especial al seu xef Jordi Martinez, per saber elaborar un excel·lent maridatge i fer-nos gaudir d’una gran nit.

Etiquetes

Anna Casabona del Celler Capçanes juntament amb Jordi Martínez, xef del Restaurant El Bosc durant l’explicació d’un dels plats del maridatge.

Etiquetes

L’hamburguesa de salmó anava acompanyat del 7/X Pinot Noir 2012

Etiquetes

El vi Kosher, Flor de Primavera 2012, anava acompanyat del cirvet de porc senglar.

Etiquetes

El Sàcher anava acompanyat del Pansal del Calàs de 2010

Mas donis rosat

Mas Collet Blanc 2013

Mas Collet Blanc 2013

Pansal del Calàs 2010

I per acabar, us desitgem un bon final de setmana, que la vida són dos dies i a etiquetes.cat els gaudim bevent vi!